Schothorst Agri
Peter van de Breemerweg 19
3768 MP Soest
info@schothorstagri.nl
Schothorst Agri

Nieuws

13 september 2016 - Schothorst Agri monteert vaste Bauer mestscheidingsinstallatie bij Fam. Roelofsen in Kollumerpomp.

Bauer mestscheidingsinstallatie

22 december 2015 - Schothorst Agri Rosé kalveren mest scheiden

22 september 2015 - Instrooiservice Achterhoek in bedrijf.

Instrooiservice Achterhoek Instrooiservice Achterhoek Instrooiservice Achterhoek

2 september 2014 - Bauer Plug en Play mestscheidingsysteem: eenvoudig, compact en stekkerklaar!

Plug en Play mestscheidingsysteem van Schothorst Agri in werking te zien in een promotiefilmje van Bauer.

30 juni 2014 - Uitnodiging nieuwe ligboxenstal met een Fullwood Revolution 44 stands buitenmelker bij Mts. van Eck.

U bent van harte welkom op zaterdag 5 juli in de nieuwe ligboxenstal met een Fullwood Revolution 44 stands buitenmelker bij Mts. van Eck. De nieuwe stal bestaat uit 2 gedeeltes. De bestaande stal is verlengd met een 3+2 ligboxenstal en haaks hierop is het nieuwe melkgebouw geplaatst inclusief de wachtruimte.

Wat is er te zien:

  • Uitbreiding van 3+2 ligboxenstal met MDV Certificaat voor 170 melkgevende koeien, totale capaciteit 400 melkkoeien.
  • Greenbedding in de ligboxen
  • Groene vlag roosters
  • Fullwood 44 stands Revolution buitenmelker, met Streampulse melktechniek
  • Automatische koe separatie naar separatiehok, bestaande en nieuwe stal
  • Herkenning op de melkstal met oortransponders
  • Packo silotank 35000 liter
  • Oplopende wachtruimte met Heavy Duty opdrijfhek
  • Urban kalverdrinkautomaat
  • Spinder stalinrichting

Tot ziens op de open dag. Bedrijfskleding is niet toegestaan!

- Bekijk de uitnodiging (PDF, 5.5mb)

25 maart 2014 - Uitnodiging Open dag melkveebedrijf Familie van Leeuwen

Uitnodiging Open dag melkveebedrijf Familie van Leeuwen

Beste relatie,

Bijgesloten een uitnodiging voor een open dag bij Fam v Leeuwen. Wij zullen daar aanwezig met onze nieuwste mestscheider.

Met vriendelijke groet,
Michel Schothorst

- Bekijk de uitnodiging

12 februari 2014 - Uitnodiging deelname Pig Business thema-avond Mest 12 feb 2014

Deelnemers aan deze thema-avond worden vanaf 18.45 uur ontvangen met koffie of thee in de showroom van Johnny Hogenkamp in Dalfsen (OV)*. Het programma start met met een live demonstratie van verschillende mestbewerkingstechnieken. Daarna is het woord aan de gastspreker van de avond: Martien van Kempen. De varkens- en pluimveehouder uit Leunen verwerkt al sinds 2006 mest op zijn eigen bedrijf en experimenteert met verschillende methodes. Tijdens de bedrijvencarrousel gaat u in gesprek met verschillende gespecialiseerde bedrijven die actief zijn in varkensmest. Zoals u van ons gewend bent sluiten we de avond af met een drankje en een bal gehakt.

Lees verder

18 december 2013 - Uitnodiging open dag zaterdag 21 december nieuwe melkveestal Giessenburg

Heihoeve 2013

U bent van harte welkom op zaterdag 21 december in de nieuwe ligboxenstal van "De Heihoeve BV". Na 34 jaar melken in een Fullwood 32 stands zij aan zij draaistal, een 3+3 rijige stal met voerband, is ervoor gekozen hun bestaande concept te kopiëren naar de nieuwe stal. Met daarin de nieuwste technieken, eisen aangaande milieu en dierwelzijn.

De Heihoeve BV en de deelnemende bedrijven nodigen U uit van 10.00 tot 16.00 uur om een bezoek te brengen aan deze nieuwe melkveestal. U vindt het bedrijf aan de Heideweg 17 te Giessenburg (volg de routeborden).

- Bekijk de flyer (1.6 Mb)

14 oktober 2013 - Fokveedag te Hoornaar

Schothorst Agri was aanwezig op de fokveedag te Hoornaar van 5 oktober j.l.

Op deze dag zijn circa 15.000 bezoekers geweest, het was een gezellige dag met mooi weer.

24 juni 2013 - Nu ook varkensmest scheiden

Sinds kort is Schothorst Agri ook actief met het scheiden van varkensmest, verder info bel geheel vrijblijvend of middels de e-mail of via de contact pagina op onze website.


19 februari 2013 - Uitnodiging Demonstratie Mestscheiden 1 maart 2013

Na vorig jaar meerdere geslaagde demonstratiedagen te hebben georganiseerd, willen we u ook deze keer weer uitnodigen voor onze eerste demonstratiedag mestscheiden van 2013 en wel op 1 Maart a.s. (zie uitnodiging) in Giessenburg. Deze dag wordt mede door Schothorst Agri georganiseerd in samenwerking met DZ Six Diervoeders, PPP Agro advies, GEA en melkveebedrijf de Heihoeve B.V.

Naast de mobiele mestscheiders van Schothorst Agri is er ook een mestscheider van GEA aanwezig. In de nieuwe stal (die plaats heeft voor 300 stuks melkvee) op ‘de Heihoeve’ zal ook dikke fractie gebruikt gaan worden in de ligboxen, een mooie kans dus om beide systemen op dit bedrijf in werking te zien. Tijdens deze dag zal Piet de Vos van PPP Agro advies verder ingaan op correct management omtrent mestscheiden en hoe de voordelen het beste tot hun recht kunnen komen.

Bekijk de uitnodiging, PDF (536 kB).

14 september 2012 - Demonstratie Mestscheiden Dinsdag 2 oktober Ter Aar

Hierbij willen we u uitnodigen om onze demonstratiemidddag over mestscheiden bij te wonen (de uitnodiging vindt u in de bijlage). De mobiele Bauer mestscheider van Schothorst Agri zal zorgen voor de praktische invulling van de dag, daarnaast zijn er verschillende experts op het gebied van gescheiden mest en mestscheiders om onze leden te informeren.
De reden dat we een dag als deze organiseren, is dat er bij steeds meer leden behoefte is aan het inhuren van een mestscheider.
Het gezamelijk inhuren door leden van onze natuurvereniging levert zowel voordeel op voor de leden als voor de Hollandse venen.
In samenwerking met Schothorst Agri (verhuurder en dealer van Bauer-mestscheiders) is daarom besloten dit concept te starten met een demonstratiemiddag.

Uitnodiging

03 september 2012 - Schothorst Agri zal aanwezig zijn op het evenement Agro Techniek Holland; 5 T/M 8 September a.s. in Biddinghuizen.

Agrodagen

03 september 2012 - Schothorst Agri is een samenwerking met Wolswinkel aangegaan en passen Micoferm toe. Zie de Microferm folder (PDF) voor meer informatie.

03 september 2012 - Het doel van dit onderzoek was: ‘Onderzoeken of de dikke fractie van koemest, afkomstig van een mestscheider, wil ‘fermenteren’ met Microferm.’ Uit het onderzoek is gebleken dat de dikke fractie daadwerkelijk wil fermenteren met Microferm. Door toevoeging van Microferm aan de dikke fractie van koemest, worden schadelijke schimmels en bacteriën (die verantwoordelijk zijn voor rotting en broei) tot bijna 100% verminderd. Hierdoor krijgen schadelijke kiemen minimaal de kans zich te vermenigvuldigen in de gescheiden mest. Het risico op besmetting in de ligbox vanuit de dikke fractie wordt hiermee aanzienlijk verlaagd. In een vervolgonderzoek zal moeten blijken in hoeverre Microferm een specifieke invloed heeft op de reductie van Streptokokken en Coliformen in de dikke fractie. Bekijk voor meer details het complete onderzoek (PDF).

11 juli 2012 - In een paar jaar tijd zijn meer dan honderd bedrijven mest in de boxen gaan gebruiken om te besparen op strooiselkosten. De hamvraag: „Wat gebeurt er met de uiergezondheid en de melkkwaliteit?”, wordt door adviesorganisatie Valacon-Dairy onderzocht... Lees verder

21 Mei 2012 - Jasper (36) en Simon (35) van Wijk in het Groningse Zuurdijk investeerden in een Bauer mestscheider via DSD?Stalinrichting. De strategie van Mts. Van Wijk is gericht op gecontroleerde groei, nuttig koecomfort en praktisch werken. De investering in de mestscheider, elektrische mestmixer, aanvoerpomp en afvoerpomp met pompput kostte circa 43.000 euro...
Lees verder

1 Maart 2012 - Demonstratie middag mestscheiden
Schothorst Agri & Distrimex organiseren een demonstratie met de mobiele Bauer mestscheider. De demonstratie is op donderdag 1 maart a.s. ; aanvang 13.00 uur op het bedrijf van de familie P. Kuijer, A.P. Hilhorstweg 5 te Soest.

3 Maart 2012 - Proefopstelling mestscheiden tijdens wintershow Breukelen.
De mobiele mestscheider van Schothorst Agri zal opgesteld staan gedurende de wintershow (koeienkeuring), dit evenement zal tussen 9.00 uur en 15.00 uur plaatsvinden in manege Gunterstein, Breukelerwaard 7 te Breukelen.

Distrimex Bauer